Thursday, October 6, 2016

Adik Cuti Perstiwa Kerana Abang

Assalamualaikum

Hari ini kami di Sekolah Sukan Negeri, Ipoh kerana ini......





Adik-adik diberi 'cuti peristiwa' oleh papa mereka sempena abangnya hendak beraksi ke peringkat negeri. 

Bertuah ya dapat bapa yang begitu. Nasib baik bapanya bukan guru. Jika tidak, bersorak riang anak murid dapat cuti kerana anak cikgu main hoki! 

Tabahlah anak-anak ya, mama pun kena cuti juge. 
^___^







14 comments:

  1. Bila lagi nak dpt peluang macam ini KB
    Yusuf pun dah tahu happy bila semua abg/kakak bersamanya:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yusuf lah paling happy sebab dapat berjalan. Selalunya hari-hari duduk di rumah opah saja.

      Delete
  2. Takpelah adik2 cuti...dapat lah mereka rasai bertapa bangga nya ada abang yang telah berjaya beraksi diperingat negeri.Mudah2an dapat jadi pendorong pada adik2 bergiat dlm bidang sukan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak, sebenarnya adik2 seriau sebab salah seorg cikgu merangkap jurulatih si abg tu adalah guru sekolah mereka. Asyik menyorok ajer si amirah!

      InsyaAllah, kalau adik2 nya minat dalam bidang yg sama juga.

      Delete
  3. Eh, perkara biasa ni! Kalau saya pun selalu aje kena merangkap gurubesar, guru tadika, tukang masak, bibik dan sebagainya. So kalau pangkat tinggi sikit, memang sayalah yang tukang beri cuti. Even HD pun akan tanya saya sama ada patut cutikan anak ke tidak ^_^ Nampak tak betapa besarnya 'kuasa' saya di rumah? Hahaha!

    Oh, padanlah senyap pepagi hari! Pi stadium rupanya dia sekeluarga!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...saya jarang nak cutikan anak tp bapa mereka selalulah. kalau tak dapat nak atasi masalah terus saja beri cuti. kadang2 anak2 pulak yg tentukan, esok malas sekolah...sukahati mereka ajer!

      Delete
  4. Ayyok sportingnya papa sokong abang main sport yea,alaaa, takpe KB, dah hujung tahun ni tak belajar mana sangat dah, akk pun takla nak marah sangat kalo si kak Nadhrah taknak gi sekolah, upsr settle, psra settle, okla kan.
    Kan main seronok bebudak tu sengih lebar dapat gi tengok abang main hoki ye.;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. papa mereka adakala sporting juga, lebih-lebih lagi kalau bab sukan ni. kadangkala macam harimau garangnya!

      anak2 seronok sebab dapat keluar dari tempat kebiasaan, bukannya tengok abg main sangat. mereka yg bermain-main.

      Delete
  5. Ayyok sportingnya papa sokong abang main sport yea,alaaa, takpe KB, dah hujung tahun ni tak belajar mana sangat dah, akk pun takla nak marah sangat kalo si kak Nadhrah taknak gi sekolah, upsr settle, psra settle, okla kan.
    Kan main seronok bebudak tu sengih lebar dapat gi tengok abang main hoki ye.;)

    ReplyDelete
  6. Wkmsalam.
    Itulah tanda sokongan kita kepada mereka.

    ReplyDelete
  7. Wowww tahniah smpi prngkat negeri

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih dik. Wakil daerah saje, tgh bertanding utk ke negeri.

      Delete
  8. Tengok tu...Yusuf ketawa paling lebar hihi.... Sukalah tu sebab kaum kerabat dia tak sekolah boleh jadi teman. Paling suka sebab boleh bergantung kat mak dia, menenen...hihi....

    Lelaki mmg gitulah KB, suka suka je bagi cuti peristiwa. Kalau mak, Pak Jilap cakap cuti agong

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah INI CERITA KITA. Komen yang baik dialu-alukan. InsyaAllah saya akan membalas kunjungan anda...^_^