Wednesday, October 18, 2017

Berkenalan Dengan Gajet IT Bersama Mama Danial

Penglibatan Ibu Bapa Dalam Kelas #3

Tarikh : 11/10/2017 (Rabu)
Tajuk : Perhubungan dan Kominukasi

Peserta ke-3 : Mama dan Papa Danial

Mama Danial sedang bercerita tentang gajet

Anak-anak khusyuk mendengar

Eh! dah berdiri pulak.....nak buat apa tuuuu?

Oh! menari (^_^)

Selesai menari, dapat hadiah iphone satu seorang


Bergaya dengan ipone masing-masing ☺
Telefon antik di hadapan tu, jangan diabaikan ya, nak....hihi







Telefon Berbunyi Ring-Ring-Ring Dengan Mama Hazrin

Penglibatan Ibu Bapa Dalam Kelas #2

Tarikh : 11/10/2017 (Rabu)
Tajuk : Perhubungan dan Komunikasi


Peserta ke-2 : Mama dan Ayah Hazrin


 Sesuai dengan tajuk yang diberi teacher, mereka membuat replika telefon dengan anak-anak.

Sambil buat telefon, mereka makan bun ☺

Aktiviti sedang berlangsung

Dah siap pun telefon....(^_^)










Mari Mewarna Dengan Ayah Dania

Penglibatan Ibu Bapa Dalam Kelas #1

Tarikh : 10/10/2017 (Selasa)
Tajuk : Pekerjaan


- Peserta pertama : Ayah Dania - 

-setiap anak diberi gambar seorang pekerja untuk diwarnakan-

- anak-anak sedang mewarna -

- anak-anak dengan hasil karya masing-masing -
Yusuf pilih Polis 😊




















Yusuf Minggu 41 :: Penglibatan Ibu Bapa Dalam Kelas


#tema : pekerjaan, komunikasi, masa

Minggu ke-41 ni, ibubapa diberi tugasan untuk menjalankan aktiviti bersama-sama anak taska. Aktiviti dalam kelas ni, aduhai sangatlah mencabar bagi mama. Al-maklumlah, mama Yusuf tak dilahirkan untuk jadi chek-e-gu (^_^).

Teacher akan beri tajuk/tema, manakala, parent kenalah  fikir sendiri idea dan kreativiti yang nak dipersembahkan. Termasuk juga segala bahan untuk aktiviti, tiada peruntukan ya. Sendirian berhad dari makpak....hehe.

Kita tengok nanti ya, mama akan entrikan satu per satu setiap penglibatan parents kawan-kawan Yusuf ni. Nampaknya semua berbakat.


09/10/2107 (ISNIN)

Aktiviti 1 : Mewarna gambar kapal terbang.
Teacher beritahu 'Yusuf mewarna sedikit sahaja. Pujuk-pujuk sampai ticer warna sama-sama pun, Yusuf warna sikit saja. Macam tak berminat je.'



Aktiviti 2 : Bermain blok kayu


10/10/2017 (SELASA)

Aktiviti 1 : Latihan motor halus.
Menguntai manik ke tali. Kata teacher, ' Yusuf dah terror. Yeahh!'

Aktiviti 2 :

Penglibatan Ibu Bapa Dalam Kelas #1



11/10/2017 (RABU)

Aktiviti 1 : Aktiviti fizikal
Menari chicken dance


Aktiviti 2 :

Penglibatan Ibu Bapa Dalam Kelas #2

Penglibatan Ibu Bapa Dalam Kelas #3



12/10/2017 (KHAMIS)

Pagi ni, Yusuf tak pergi taska sebab tak sihat. Tapi waktu petang datang juga kerana mama terlibat dengan aktiviti dalam kelas. Maka, Yusuf pun ikut lah mama ke taska. ☺

Aktiviti :

Penglibatan Ibu Bapa Dalam Kelas #4

Penglibatan Ibu Bapa Dalam Kelas #5



13/10/2017 (JUMAAT)


Aktiviti 1 : Mari mengira

Aktiviti 2 : Let's read











Sunday, October 8, 2017

Yusuf Minggu 40 :: Pekerjaan


#taska life 2017
#tema dunia teknologi


02/10/2017 (ISNIN)

Muka-muka ceria baru lepas breakfast. Perut dah kenyang!

 Bukan main lagi Yusuf bertepuk tampar ☺

Aktiviti 1 : Bermain lego
"Yusuf membina kereta menggunakan lego. Suka pada kenderaan...☺ - teacher

Aktiviti 2 : Pakaian beruniform

Kantoi, baju bomba seluar superman 😂😂😂



03/010/2017 (SELASA)

Aktiviti 1 : Latihan Persembahan
"Semasa menyanyi dan menari hokey pokey, Yusuf nak pegang tangan Imran saja.....hehe. Tapi sudahnya dia jauh dari tempat asalnya sebab melompat. 😆

Aktiviti 2 : Belajar nama-nama pekerjaan

Sebelah petang, berkaroake pulak dengan kawan-kawan. Lagu Jomblo Happy....haha

Kalau tengok video yang teachernya hantar, aduhai...melompat tak terkata si Yusuf! Happy sangat...

04/10/2017 (RABU)

Aktiviti 1 : Mari berkebun dan bermain police centry

Makan tengahari, selfie dengan teacher ☺

Sebelah petang.....
Aktiviti 2 : Membuat topi chef



05/10/2017 (KHAMIS)

Aktiviti : Chef Cilik Beraksi

barisan chef cilik bergaya dengan topi yang dibuat sendiri pada hari semalam.

Dari kiri : Yusuf, Hazrin, Danial, Dania, Imran, Miqaeel

Bergambar dengan Master Chef Shikin ☺

Dengan Master Chef Aida pula 😁

Hai, hari ni kami nak buat fruit jelly ya.

Bahan-bahan yang diperlukan ialah serbuk jeli

Bahan kedua, semestinya lah buah-buahan.
"Ticer tanya Yusuf, buah apa ni?. Yusuf jawab, epal"

Mula-mula, masukkan buah yang sudah didadukan ke dalam bekas.

Kemudian, masukkan jelly yang masih cair. Yusuf nampak relax aje kan. Sebenarnya, tugas Yusuf awal-awal mengacau jelly hingga hancur. Tak sempat nak ambil gambar, kata ticer.


Dah siap....Yusuf sampai terpejam mata. Letih ke? 😁


Tadaaaa....waktu petang ticer bekalkan untuk bawa balik rumah.


06/10/2017 (JUMAAT)

Aktiviti 1 : Kerjaya Guru
"Ticer tanya Yusuf, mama kerja apa? Yusuf jawab, 'kerja office'. Pandainya......😊


Aktiviti 2 : Latihan Persembahan untuk konvokesyen.