Wednesday, January 11, 2017

Amir Dan Papa

Assalamualaikum

Hujung minggu yang lalu.......

Menghabiskan cuti hujung minggu meracun rumput di dusun. 

Amir sedang menimba pengalaman hidup!

Sambil itu, teknologi moden tidak ditinggalkan

Dahaga - meneguk air kelapa. Sebaiknya, duduklah dahulu ya Amir.

Habis kerja, singgah rumah Makcik

Selfie atas motorsikal di laman rumah

Berjimba pula, meredah jalan hutan menuju lata

Terjun - melepaskan penat!







11 comments:

  1. Wah.. meriah giteww uollss. Dah macam adik beradik bila selfie atas motor tu.. dah macam sebaya plak Minah Kiwi tengok

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye lah MK, adik-beradik...abang Long dgn adik bongsu nya hihi

      Delete
  2. Waaahhh! kalau macam ini siapa pun nak
    Penat sikit dapat minum air kelapa. Lepas tu mandi-manda
    Memanglah syok KB:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak mandi kena kerja dulu kak, baru syok!

      Delete
  3. WAH DH ADA ANAK REMAJA YG BOLEH TOLONG BANTU KB

    ReplyDelete
  4. Bagus anak bujang KB pandai buat kerja2 kampung.Anak2 akak walaupun tinggal di kampung pegang tong racun pun tak pernah...
    Best betul lah kampung KB ada Lata ,dah penat buat kerja boleh berendam kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. setiap anak2 ni ada kelebihan masing2 kak SI. anak2 akak mungkin ada lebihnya kat tempat lain ^_~

      Delete
  5. Salam Tahun Baru 2017, KB!

    Apa khabar awak di sana? Masih menanggung kerja kawan ke?

    Seronok macam ni kalau selalu dapat habiskan masa dengan papanya ya, KB. Mama pun lega sebab anak bujang lelaki dah boleh 'dilepastangan' ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Tahun Baru, MD.

      Saya sihat-sihat saja. Ya lah MD, masih menanggung kerja kawan ni sampai Jan 26. Lepas tu baru boleh goyang kaki sikit. Fail-fail yg melambak atas meja ni bolehlah pulangkan pada dia semula.

      Amir sekarang ni jadi bodyguard papanya. Ke hulu ke hilir berdua ajer. Dlm masa yg sama bertindak sbg spy mamanya...hihi

      Delete
  6. Amir ni tak suka game ye KB. Kagumlah dengan Amir ni. Rajin dia tolong papa meracun kebun. Bagus!!

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah INI CERITA KITA. Komen yang baik dialu-alukan. InsyaAllah saya akan membalas kunjungan anda...^_^